Gobice za kolposkopijo

Gobice za kolposkopijo

Namen uporabe:
Gobica za kolposkopijo je okrogle oblike in namenjena za aplikacijo ocetne kisline na cerviks, za jodiranje ali druga čiščenja genitalij. Pri koploskopiji se gobice lahko uporabljajo namesto tamponov, vatirancev, vat in drugih pripomočkov.

Gobica za kolposkopijo je sestavljena iz glavice, ki je izdelana iz bele, mehke poliuretanske pene in lesenega držala.
Okrogle gobice smo razvili za potrebe kolposkopije, lahko pa se uporabljajo tudi za čiščenja kože, krast, za ustno nego, za nanašanje raznih pripravkov itd.
Tovrstne gobice so, zaradi majhnosti, primerne tudi za razna čiščenja pri otrocih.

Prednosti gobic pred drugimi pripomočki (vatiranci, tamponi, vate):

  • enostavna uporaba,
  • navijanje vate na palčke ni več potrebno,
  • mehka gobica vpije več tekočine kot vatiranec, zato je nanos tekočine (ocetne kisline ali joda) na cerviks učinkovitejši in enostavnejši, hkrati pa je gobica dovolj kompaktna, da se med nanašanjem tekočine iz nje ne cedi.

V našem asortimanu imamo dva tipa Gobic za kolposkopijo:

  • MINI – premer gobice je 10mm, celotna dolžina je 185mm (koda izdelka: 1016)
  • NORMAL – premer gobice je 15mm, celotna dolžina je 185mm ( koda izdelka je 1516)

Gobice so nesterilne in pakirane v škatli po 100 kosov.

Kaj je kolposkopija?
Je metoda, ki nam ob sumljivem PAP testu, s pomočjo optičnega sistema - kolposkopa, omogoči pregledovanje cerviksa pod veliko povečavo. Na ta način skuša ginekolog(-inja) najti tista mesta na materničnem vratu, ki so sumljiva za predrakaste ali rakaste spremembe. S kolposkopom lahko določi mesto na nožničnem delu maternice, ki je sumljivo in kjer je potrebno odščipniti košček tkiva za histološko preiskavo (biopsija). Normalno sliko sestavlja ploščati epitel (eksocerviks), žlezni epitel (endocerviks) in prehod enega v drugega (transformacijska cona). Pri kolposkopiji se na cerviks nanese ocetno kislino, ki odstrani sluz ter prodira med celice, zato epitel nabrekne in je bolje viden, displastične celice pa se obarvajo belo. Lahko se izvede tudi Schillerjev test, pri katerem se z jodom temno obarva glikogen na površini ploščatega epitela.
Vse pravice pridržane © Metaloplast d.o.o. Kobarid | tel.: +386 (0)5 38 48 043